Schoonheids- en pedicuresalon Monique Albers

Lymfemassage- Voddermethode

MANUELE LYMFEDRAINAGE EN GEZONDHEID

Manuele Lymfedrainage (MLD ) kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen en versterken van het lymfestelsel.

 

Lymfe is een kleurloze, stroperige vloeistof die vrijwel overal in het lichaam te vinden is.

Het lymfestelsel bestaat uit ontelbare vaten en lymfeknopen, die overal in het lichaam aanwezig zijn. De fragiele lymfevaten beginnen direct onder de huid. Met het blote oog zijn ze niet te zien. In de eindstand komt alle lymfe via een paar verzamellymfevaten in het bloed terecht, dichtbij het hart.

 

Het lymfesysteem is een soort rioolsysteem met uitgebreide zuiveringsstations (de lymfeknopen).
Zowel afvalstoffen uit de weefsels en schadelijke stoffen, als virussen, bacteriën en schimmels worden in de lymfeknopen bewerkt en vernietigd door talloze soorten gespecialiseerde afweercellen. Heel belangrijk voor de afweer van het lichaam.

 

Een lymfestelsel dat overbelast en vervuild is kan zich onder andere uiten in chronische vermoeidheid of infecties, hoofdpijn, hoge bloeddruk, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.

Een goed werkend lymfestelsel is DÉ basis voor gezondheid en vitaliteit !

 

MLD wordt uitgevoerd op de huid met zachte ritmische massagegrepen om de lymfevaatjes te stimuleren. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. Het bindweefsel wordt schoner doordat er meer vocht met opgeloste afvalstoffen worden afgevoerd. MLD voelt weliswaar zacht aan maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot.

 

Een relatief onbekend effect van MLD is de diepe ontspanning die optreedt tijdens en na de massage. Door activering van het rustgevende deel van het zenuwstelsel, de parasympaticus.  De voorraadschuren in de cellen worden weer gevuld waardoor er meer energie  kan vrijkomen.

Ook vastgezette emoties kunnen door MLD loskomen en op een milde manier verwerkt worden. Door de diepe ontspanning worden onrust en verkramping verminderd, een weldaad voor lichaam en geest!

MLD heeft dus op veel processen een groot effect. Het kan worden ingezet om disbalans te herstellen, maar ook preventief heeft de MLD zijn waarde bewezen.

Zo helpt bijvoorbeeld een “kuurtje” MLD in de winter om je immuunsysteem te versterken en hooikoorts in het voorjaar veel milder te laten verlopen.

MLD biedt een groot aantal toepassingen, vraag ernaar.

 

Aangezien lymfe een langzaam stromende vloeistof is, zal een MLD behandeling met een zekere regelmaat plaats moeten vinden.

 

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar natuurlijke behandelmethode om hun gezondheid te bevorderen, dus ik verwacht dat MLD de komende jaren meer voor gaat komen.