Schoonheids- en pedicuresalon Monique Albers

Massages

Gezichtsmassages

 • Ayurvedische gezichtsmassage

Deze massage richt zich op essentiële, ook wel ‘geheime’ punten op het lichaam. Deze punten worden Marmapunten genoemd. Marmapunten zijn punten waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten zoals zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten. Als deze punten gestimuleerd worden, brengen ze het lichaam in balans en bevorderen ze de fysieke en geestelijke alertheid. Bij deze massage wordt Jojobaolie gebruikt. Deze olie lijkt het meest op onze eigen huidvetten.

 • Saffier gezichtsmassage

De Saffier gezichtsmassage biedt ontspanning voor de huid en de geest. De nadruk ligt op het kalmeren, ontstressen en het verstevigen van de huid. Het is een vloeiende massage met diverse shiatsupunten erin verwerkt. Deze massage onderscheidt zich doordat uw energie aan het begin van de massage naar binnen wordt gericht. De buitenwereld is nu minder belangrijk en uw lichaam en geest kunnen één worden.

 • Thaise gezichtsmassage

Deze yogamassage werkt ontspannend en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De Thaise gezichtsmassage geeft energie en versoepelt de spieren.

 • Chinese gezichtsmassage

De Chinese gezichtsmassage stimuleert en reguleert het meridiaansysteem. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi-energie, bloed en voedingsstoffen stromen. Door deze te stimuleren worden eventuele blokkades in het meridiaansysteem verminderd of opgeheven. 

 • ​Penseelmassage

Deze massage vindt zijn oorsprong in 1961. Met penselen van eekhoornhaar worden het gezicht en de decolleté gemasseerd. De massage eindigt met een manuele oliemassage. Deze beïnvloed de zenuwuiteinden, haarfollikels en de tastlichaampjes van de huid. Zeer ontspannend en sensibel.

Gezicht-en/of lichaamsmassages

 • Bindweefselmassage

Deze massage geeft prikkels aan het onderhuidsbindweefsel dat op zijn beurt via het centrale zenuwstelsel weer impuls geeft aan een orgaan met storing. Het is een zeer intensieve massage die soms iets pijnlijk kan zijn.

 • Hotstone massage

De huid wordt met een mooie, etherische olie voorbereid en vervolgens met warme stenen gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige, cirkelvormige bewegingen. Door de warmte is deze massage zeer ontspannend. De behandeling helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren en organen te stimuleren. Ook wordt het lichaam in balans gebracht en dit helpt weer het zelfherstel van het lichaam te bevorderen.

Voetmassages

 • Klassieke voetmassage

Een ontspannende massage van de enkel, de voet en de tenen. Deze massage stimuleert de organen in het lichaam door verschillende drukpunten op de voet te gebruiken.

 • Chinflex voetmassage

Dit is een Westerse en Oosterse ontspanningsmassage. De grepen vitaliseren en ontspannen de knieën, onderbenen en voeten. Elk deel van het lichaam wordt weerspiegeld in onder andere de voet. Door deze delen te prikkelen en stimuleren brengen we een energiestroom op gang. Zo proberen we evenwicht in het lichaam te brengen. 

Handmassage

Onze handen zijn altijd in de weer waardoor er veel spanning in deze spieren ontstaat. Deze onderarm-en handmassage, waarin ook shiatsutechnieken gebruikt worden, geeft een diepe ontspanning. De huid versoepelt, de vochtbalans herstelt en de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Zwangerschaps/senioren ontspanningsmassages

Deze massage is ontwikkeld voor mensen die moeilijk op hun buik kunnen liggen, maar ook voor iedereen die van een heerlijke, ontspannende massage houdt.

 • Hydrowave massage

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van warme watermatrassen en veel olie. Door deze methode kunt u de hele massage op de rug blijven liggen terwijl ik met mijn handen tussen de kussens en het lichaam kan masseren. De temperatuur van het warme water en het licht deinen op de kussens is zeer ontspannend.

 • Senioren stoelmassage

Het doel van deze massage is de spieren, gewrichten en huid soepel te houden. Dit met aangepaste grepen in snelheid en druk. Hierbij hopen we de bloeddruk te verlagen en het immuunsysteem te versterken.

Als je regelmatig een massage krijgt, werkt dat preventief op het behoud van een goede gezondheid.